MMF Federaciji BiH neće odobriti četvrtu tranšu

Bez autora
Jun 12 2011

Federaciji BiH (FBiH) najvjerovatnije neće biti odobrena četvrta tranša Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, zbog čega je neminovan rebalans federalnog budžeta. Do sada je izvršen pregled svih budžetskih korisnika kako bi se pronašle mogućnosti za uštede, a postoje i razmišljanja prema kojima bi se deficit prikazan u budžetu pokrio kroz izdavanje vrijednosnih papira. Vlada FBiH računa i na dio sredstava od dobiti društava u kojima je većinski vlasnik. Ovogodišnji budžet FBiH iznosi 1,6999 milijardi KM, što je u odnosu na prošlogodišnji budžet manje za 164 miliona KM. Od ukupnog budžeta na poreske i neporeske prihode odnosi se 1,446 miliona maraka, a ostatak od 252 miliona predstavlja budžetske prihode koji će, kako je predviđeno, biti obezbijeđeni kreditima Evropske komisije i MMF-a.

MMF Federaciji BiH neće odobriti četvrtu tranšuFederaciji BiH (FBiH) najvjerovatnije neće biti odobrena četvrta tranša Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, zbog čega je neminovan rebalans federalnog budžeta.

Do sada je izvršen pregled svih budžetskih korisnika kako bi se pronašle mogućnosti za uštede, a postoje i razmišljanja prema kojima bi se deficit prikazan u budžetu pokrio kroz izdavanje vrijednosnih papira, piše “Večernji list” izdanje za BiH.

Prema pisanju ovog lista, Vlada FBiH računa i na dio sredstava od dobiti društava u kojima je većinski vlasnik. Ovogodišnji budžet FBiH iznosi 1,6999 milijardi KM, što je u odnosu na prošlogodišnji budžet manje za 164 miliona KM.

Od ukupnog budžeta na poreske i neporeske prihode odnosi se 1,446 miliona maraka, a ostatak od 252 miliona predstavlja budžetske prihode koji će, kako je predviđeno, biti obezbijeđeni kreditima Evropske komisije i MMF-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik